Majoránnás csirkemell.
Használjuk ki a friss fűszereket, amit most könnyen beszerezhetünk a piacon, a zöldségesnél és a kertbe, vagy akár az erkélyre is ültethetjük.
Sokkal ízesebb, aromásabb így az ételünk. Pulykamellből is készíthetjük.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirke mellfilé
1 kis fej vöröshagyma
só, őrölt fehérbors
3 ág friss majoránna
3 evőkanál olaj (olivaolaj, ha van)
2 dl főzőtejszín 20%-os
1 evőkanál étkezési keményítő
A csirke vagy pulykamell filét szeleteljük tetszőleges darabokra, enyhén sózzuk, borsozzuk.
A 3 evőkanál olivaolajon mindkét oldalukat átpirítjuk. A szeleteket kivesszük és az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
Visszatesszük a húst, rárakjuk a majoránna ágat, kevés forró vizet adunk hozzá és lassú tűzön puhára pároljuk kb. 30 percig.
A tejszínt elkeverjük 1 evőkanál keményítővel majd a hús levéből teszünk hozzá még 2-3 merőkanállal és simára összedolgozzuk, úgy öntjük a húsra. Pár perc alatt, már lassú tűzön, állandó keverés mellett összeforraljuk.
Most enyhén currys rizs körettel és majoránna ággal tálaltam.