Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sertéscomb kétféle körettel Bözse módra.

2016. szeptember 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertéscomb kétféle körettel.

Jól bevált ötletem, hogy nagyobb adag combot vásárolok, például most 1,2 kilogrammot, ebből lesz szépen szeletelhető adag, a többit darálva használom fel. Ha csak épp egy adagra valót kérek a hentestől, biztosan nem tudom ezt így megoldani. Ezért szívesen osztom meg ezt a tippet a kedves olvasóimmal.

  sertescomb_ketfele_korettel.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg sertéscomb

só,

őrölt bors vagy tarkabors,

2 gerezd fokhagyma,

negyed kápia vagy kaliforniai paprika,

1 dl leves alaplé, (leveskockából is készíthetjük)

3 evőkanál olaj a sütéshez

 A sertéscombot felszeleteljük, sózzuk, tarkaborssal megszórjuk és kevés olajon minden oldalról szép pirosra sütjük.  Tálra szedjük, mikor minden szelet átsült, a szeletelt fokhagymát és a paprikát hozzáadjuk, még 2-3 percig együtt pirítjuk. A hús szaftjához öntjük a leves alapét és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a húst. (Sütéssel együtt kb. 45-50 perc)

A körethez:

1 kg burgonya, 1 közepes fej brokkoli, 2 evőkanál vaj vagy margarin.

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, áttörjük, a vajjal krémes állagúra keverjük. Aki szereti, tejet is tehet bele.

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát meghámozzuk, apróra vágjuk. Fél liter vizet forralunk, ebbe teszünk sót és kevés ételízesítőt, hozzáadjuk a brokkolit és 10 perc alatt megfőzzük. (Negyed teáskanál szódabikarbónát adjunk hozzá, így megmarad a brokkoli szép zöld színe.)

A levet leszűrjük, áttörjük a brokkolit és pár evőkanál burgonyapürével sűrítjük.

Nagyon finom, egészséges, változatos köretet kapunk így.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4111755083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása