Bátor nyúl konyhája

Apróhúsos finomság.

2016. december 03. - Takács Gyuláné Erzsike

Apróhúsos finomság.

Kiváló egytálétel, bármilyen zöldséggel és tésztával variálható.

aprohusos_finomsag_egytaletel.JPG

Hozzávalók: 3 adag.

25 dkg apró kockára vágott hús (most sertéskaraj volt, de csirke, pulyka, bármelyik jó)

20 dkg zöldség (borsó, mirelit, vagy sárgarépa, bab, vegyes zöldség, ami otthon van.)

2-3 adag nokedli, vagy 20 dkg tészta kifőzve,

1-2 dl tejföl,

1 fél fej vöröshagyma,

1 teáskanál só, ízlés szerint bors,

1 leveskocka,

fél mokkáskanál provence-i fűszerkeverék, vagy kakukkfű morzsolva

1-2 evőkanál olaj

 

A húst az olajon megpirítjuk, rátesszük az apróra vágott hagymát, fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.

A zöldséget megpároljuk, (ha fagyasztott állapotú, leveskocka és 1 dl víz hozzáadásával mikróban 20 perc).

A tésztát 1 evőkanál olajjal és 1 teáskanál sóval, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

A húshoz adjuk a zöldséget, a tésztát, a tejfölt, jól átkeverjük és tálaljuk.

Maradék nokedlivel készült most, nagyon finom volt.

 

Könnyű egytálétel, maradék sült vagy tészta felhasználására kiváló recept.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1012019335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szilvi1960 2016.12.05. 16:40:55

kipróbálom, hátha a nokedli mellett megeszik a gyerekek a borsót :) imádok főzőcskézni, jó kis recept. a lidlkonyha oldalon is nagyon finom Mautner Zsófi és Széll Tamás recepteket találtok