Bátor nyúl konyhája

Csirketekercs gazdagon töltve.

2017. február 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirketekercs gazdagon.

Minden alkotórésze nagyon finom, így elkészítve pedig szemnek-szájnak tetsző étel.

Vendégvárásra, ünnepi ebédnek is ajánlott, mert hidegen is fogyaszthatjuk.

Remek párosítás mellé a bátor nyúl salátája, leírása a www.batornyul.blog.hu oldalon megtalálható.

csirketekercs_gazdagon.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

4 csirkemellfilé (1 kg),

4 szelet pápai sonka (nagyméretű, vagy 8 szelet gépsonka),

1 csomag szeletelt edami sajt,

10 dkg füstölt vadlazacfilé,

12 szelet bacon,

só, bors,

vaj vagy olaj a sütőtál kikenéséhez.

 

A csirkemell filéket szétnyitjuk, folpack alatt kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A mellek alsó, háromszög alakú részét vágjuk le, így kapunk szép szeleteket.

A szeletre a sonkát, lazacszeletet, sajtot rátesszük, összegöngyöljük, majd a baconnal körbetekerjük. A szeletek nagyságától függően legalább 2-3 csík baconra lesz szükség.

Hústűvel megtűzzük és a kikent sütőtálba vagy tepsibe lerakjuk. Egy dl vízet öntsünk alá.

Alufóliával letakarva, 200 fokra előmelegített sütőben egy órát pároljuk.

Majd a fóliát levéve a szalonna pirulásáig sütjük, ami sütőtől függően 20-30 perc, de időnként a szaftjával locsoljuk meg.

A szeleteléssel várjunk legalább 10 percet, de ha teljesen kihűtjük, akkor szeletelhető a legszebben.

Különleges, finom ebéd. Érdemes elkészíteni, ha kedveskedni akarunk szeretteinknek.

Tipp: érdemes nagyobb csirkemelleket vásárolni és magunk vágjuk le a felső, nagyobb filéket, a csonton maradó kisebb részre tölteléket készítünk és máris kétféle ételt varázsolunk az asztalra.

 

A bejegyzés trackback címe:

http://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3812265814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.