Bátor nyúl konyhája

Mascarponés-fűszeres csirkecomb.

2017. május 19. - Takács Gyuláné Erzsike

Mascarponés-fűszeres csirkecombfilé.

Ez az étel is egyik újabb receptem. A csirke felsőcombfilé nagyon könnyű, a mascarponéhoz kevert friss zöldfűszerekkel pedig kiváló ízvilágot érünk el.  Persze, ha a körete újburgonya tavaszi módra, az ebéd már tökéletes.

mascarpones_csirkecomb_masolata.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

1 kg csirke felsőcomb filé vagy 8 felsőcomb (csirkemellből is nagyon jó),

25 dkg mascarpone sajt,

1 csomag baconszalonna vagy feketeerdei sonka,

1 evőkanálnyi friss majoránna, rozmaring, kakukkfű apróra vágva,

só, bors,

3 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír.

 

Ha 8 egész csirkecombot veszünk, az alsócomb pörköltnek nagyon jó, a felsőcomb csontja és bőre kiváló levesalap.

A csirke felsőcomb filéket sózzuk, borsozzuk.

A tepsit kizsírozzuk vagy olajozzuk, beletesszük a sózott-borsozott csombfiléket.

A mascarpone sajtot összekeverjük a friss zöldfűszerekkel és a combok tetejére simítjuk.

A sonka vagy szalonnaszeletekkel befedjük.

 

 200 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt 45 percig sütjük.

A fóliát levesszük és még 20 percig, a szalonna vagy sonka pirulásáig sütjük.

Az ízek fantasztikusan átjárják a húst, remek ételt kapunk. A csirkecomb szaftosabb, ezért ajánlom ezt. Ha csirkemellből készítjük, azt kevesebb ideig süssük, nehogy száraz legyen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3812526105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.