Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sárgarépa-krémleves (gyömbéres-újhagymás) szalonnacsipsszel.

2017. május 19. - Takács Gyuláné Erzsike

Gyömbéres sárgarépa-krémleves szalonnacsipsszel.

Most készítsük el, mert az egyik fontos alapanyaga az újhagyma, ettől lesz különlegesen finom ez a leves. (A saját kertből az igazi.) Vitaminokban gazdag és jó látvány a szemnek is.

sargarepakremleves_szalonnacsipsszel.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg sárgarépa,
1 csokor újhagyma, (snidling is jöhet a tetejére),

2 cm-es friss gyömbérdarab reszelve,
5 dkg vaj, vagy olivaolaj,
2 dl tejszín,
1 liter víz vagy alaplé,

só, bors,

2 evőkanál olvaolaj,
10-15 dkg szeletelt baconszalonna.

Az oliva olajon enyhén megpirítjuk a felkarikázott hagymát. A szárából tegyünk félre a díszitéshez.

Hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a tisztított, darabolt sárgarépát.  Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.  (Kb. 1,2 liter.) Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a répát.

Összeturmixoljuk a tejszínnel, és még 2 percig főzzük együtt. Más sűrítés nem kell, sem liszt, sem keményítő.

A bacon szalonnát keresztben félbevágjuk, serpenyőben ropogós pirosra sütjük.

A leves tetejére rakjuk a baconszeleteket és az újhagyma karikákat.

Aki gazdagon szereti, tehet bele még levesgyöngyöt.

 (Tipp: a gyömbérből kis darabot, 2-3 adagnyit veszek, így nem szárad össze a hűtőben, nem is annyira drága, de az íze kihagyhatatlan)

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5112525763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása