Bátor nyúl konyhája

Gazdagon rakott pulykamell.

2017. július 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Gazdagon rakott pulykamell.

Különlegesen finom, omlós pulykamell. Ünnepi ételnek ajánlom, a hozzávalók remek ízt kölcsönöznek az egyébként semleges pulykának. Köretként most borbundás brokkolit készítettem, amit szintén javaslok kipróbálásra, mert isteni volt.

gazdag_rakott_pulykamell.JPG

Hozzávalók: 4-5 személyre

90 dkg pulykamell filé,

só, bors,

1 csomag baconszalonna (20 dkg),

15 dkg füstölt comb vékony szeletre vágva, lehet sonka vagy tarja, angolszalonna is,

10 dkg füstölt trappista sajt szeletelt,

4-5 evőkanál liszt,

2 dl tejföl,

a tetejére 5 dkg reszelt sajt (most grana padanot használtam),

vaj a tepsi kikenéséhez.

 

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk.

A hússzeleteket lisztbe forgatjuk.

A közepes méretű tepsit kikenjük vajjal vagy margarinnal, beletesszük a szeletelt hús felét.

Erre kerül a baconszalonna fele, a vékony szeletekre vágott comb fele (nálunk a csemege boltos felszeleteli, mint a felvágottat). Mivel ez sós, az étel újabb sózást nem igényel.

Rátesszük a másik adag lisztbe forgatott pulykamellet. A kisebb szelet húsok is szükségesek, hogy szép egyenletesen rakott legyen a tepsi.

Erre kerül a bacon, majd a comb másik fele.

A tetejét a felvert tejföllel megkenjük.

Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ekkor a szafttal meglocsoljuk a hús tetejét.

A tetejére reszeljük a sajtot, de még fólia alatt sütjük tovább 30 percig.

Fólia nélkül csak addig sütjük, amíg a sajt aranybarna lesz, nem szabad megégnie.

Mérsékeljük a tüzet, így a sütési idő még kb. 10 perc. Természetesen mindenki a saját sütőjéhez igazítja az időt.

 

Körete most borbundás brokkoli volt, de lehet rízs, burgonya, párolt zöldség.

A borbundás brokkoli receptje is megtalálható a www.batornyul.blog.hu oldalon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5812667699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.