Kókuszos piskóta.
Nagyon könnyen elkészíthető, finom édesség. Feltétlenül próbálják ki.
Hozzávalók:
2 tojás,
20 dkg porcukor,
2 dl tejföl 20%-os,
15-20 dkg kókuszreszelék,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 vaniliás cukor,
1 mokkáskanál citromlé,
1 mokkáskanál rum aroma.
Teejére a mázhoz:
20 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
10 dkg Ráma margarin,
2 evőkanál víz.
Először a porcukrot a tojással és a tejföllel kikeverjük.
Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a sütőporral elkevert lisztet, vaniliás cukrot, az ízesítőket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 22-25 percig sütjük.
Amikor langyosra hűlt, a tepsiben a szélső csíkot levágjuk, kivesszük, a süteményt felkockázzuk, eligazítjuk. Így minden sor között marad egy kevés hely.
A mázhoz a porcukorra rátesszük a vizet, margarint, kakaót és langyos tűzön elkeverjük szép simára.
A tészta tetejére csurgatjuk, és mivel kis közöket hagytunk, így a szeletek közé is jut a mázból.
Nagyon finom, mutatós süteményt kapunk.