Bátor nyúl konyhája

Kókuszos piskóta.

2017. augusztus 12. - Takács Gyuláné Erzsike

Kókuszos piskóta.

Nagyon könnyen elkészíthető, finom édesség.  Feltétlenül próbálják ki.

kokuszos_piskota.JPG

Hozzávalók:

2 tojás,

20 dkg porcukor,

2 dl tejföl 20%-os,

15-20 dkg kókuszreszelék,

20 dkg liszt,

1 csomag sütőpor,

1 vaniliás cukor,

1 mokkáskanál citromlé,

1 mokkáskanál rum aroma.

 

Teejére a mázhoz:

20 dkg porcukor,

2 evőkanál kakaó,

10 dkg Ráma margarin,

2 evőkanál víz.

 

Először a porcukrot a tojással és a tejföllel kikeverjük.

Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a sütőporral elkevert lisztet, vaniliás cukrot, az ízesítőket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

200 fokra előmelegített sütőben 22-25 percig sütjük.

Amikor langyosra hűlt, a tepsiben a szélső csíkot levágjuk, kivesszük, a süteményt felkockázzuk, eligazítjuk. Így minden sor között marad egy kevés hely.

 

A mázhoz a porcukorra rátesszük a vizet, margarint, kakaót és langyos tűzön elkeverjük szép simára.

A tészta tetejére csurgatjuk, és mivel kis közöket hagytunk, így a szeletek közé is jut a mázból.

Nagyon finom, mutatós süteményt kapunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

http://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6012742038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.