Bátor nyúl konyhája

Rizses hús torta módra

2017. szeptember 14. - Takács Gyuláné Erzsike

Rizses hús torta módra.

A darált hús sokszínű felhasználására ez is az egyik lehetőség, remek egytálétel.

rizses_hus_torta_modra.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke),

20 dkg rízs,

1 fej vöröshagyma,

fél piros  húsú paprika, (kápia vagy kaliforniai)

só, bors, majoránna,

fél mokkáskanál szerecsendió,

1 csokor petrezselyemzöld,

2 tojás,

3 evőkanál tejföl,

2-3 evőkanál olaj,

1 dkg vaj a tál kikenéséhez.

 

Az apróra vágott hagymát 2 evőkanál olajon megdinszteljük, rátesszük a darált húst, és állandó keverés mellett fehéredésig lepirítjuk.

(Ha nem készen vesszük a darált húst, akkor a hagymát is daráljuk le vele.)

Hozzáadjuk a kockázott piros paprikát, a fűszereket, aláöntönk 1 dl vízet és néhány percig pároljuk. A majoránna és a szerecsendió nagyon finom ízt ad az ételnek.

A rizst megfőzzük, vagy pároljuk, ki hogy szokta.

Most jázmín rizst pároltam, de felhasználhatjuk a köretből megmaradt rizst is.

A langyosra hűlt rizst és a húst összekeverjük 2 felvert tojással, a tejföllel és az apróra vágott petrezselyemzölddel.

A keveréket vajjal kikent kerek, (20-24 cm átmérőjü) tűzálló tálba, sütőformába vagy tepsibe tesszük, tetejét szépen elsimítjuk.

200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Tálra borítjuk és tortaszerűen szeleteljük.

Könnyű, finom egytálételt kapunk. 

Az ötletet Frank Júlia „Disznóságok könyve” c. receptkönyvéből vettem, nekünk tetszett, próbálják ki. Szeretek a régi könyvekből tanulni.

A bejegyzés trackback címe:

http://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9612828772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.