Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sertésszűz kicsit másképp

2018. február 02. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésszűz kicsit másképp.

Könnyen elkészíthető étel, csirkehússal is kitűnő, többször kipróbált recept.

sertesszuz_kicsit_maskepp.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg sertésszűz, (lehet csirkemell vagy comb is)

15 dkg szezámmagos zabkorpa vagy 15 dkg kukoricaliszt,

só,

frissen őrölt tarkabors, (nagyon illik a sertésszűzre),

4 evőkanál olaj a sütéshez.

 

A körethez:

50 dkg burgonya,

1 közepes fej vöröshagyma,

1 teáskanál pirospaprika,

só, bors ízlés szerint,

3 evőkanál olaj,

 

20 dkg fodros kocka vagy szélesmetélt tészta.

 

A hússzeleteket a szélein 2-3 helyen bevagdossuk és finoman kiveregetjük.

Sózzuk, borsozzuk, majd a szeleteket szezámmagos pehelybe vagy kukoricalisztbe forgatjuk.

A 4 evőkanál olivaolajon mindkét oldalon 3-3 perc alatt átsütjük.

Tálra szedjük és melegen tartjuk.

Amikor minden szelet átsült, még kis olajat teszünk a serpenyőbe és az apróra vágott hagymát belerakjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, átkeverjük, majd azonnal két deciliter hideg vízzel felengedjük. Fűszerezzük.

Felforraljuk, beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, készre főzzük. Ha szükséges, még kevés forró vizet adunk hozzá. Szaftosnak kell lennie.

 

A tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük (mindig teszek a vízbe 1 evőkanál olajat, így soha nem tapad össze a tészta).

 

A kész burgonyát a tésztával összekeverjük és a sült hús mellé tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2413628224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása