Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csupa-csupa vitamin saláta bátor nyúl módra.

2018. február 08. - Takács Gyuláné Erzsike

Csupa-csupa vitamin saláta bátor nyúl módra.

Rengeteg vitaminra van most szükségünk, amit ez a saláta tartalmaz. Alapanyagait könnyű beszerezni, bármelyik üzletben megtalálhatók, az összeállítás sem vesz sok időt igénybe. Önállóan is pompás fogás, a húsimádóknak remek köret.

vitaminsalata1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg savanyú káposzta,

20 dkg cékla (2 kisebb darab),

20 dkg sárgarépa,

15 dkg zeller,

20 dkg burgonya,

1 fej salotta hagyma vagy lilahagyma,

fél alma,

fél citrom leve,

só.

Elkészítés:

A céklát héjában megfőzzük, a vízből kivéve hűlni hagyjuk. A cékla tisztításához használjunk vékony, eldobható kesztyűt, vagy egyszerűen csak egy nylonzacskót húzzunk a kezünkre, és recés késsel pillanatok alatt kész a hámozás. Aztán félbevágjuk, szeleteljük, majd felkockázzuk.

A burgonyát héjában, a zellert meghámozva külön edényben megfőzzük. Ezek is kockázva kerülnek a tálra.

A salotta hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd megsózzuk és letakarva állni hagyjuk. A salotta és sonkahagyma sokkal lágyabb, mint a lilahagyma, ezért is ajánlom ezt.

A sárgarépát lereszeljük, kevés citromlével meglocsoljuk. A savanyú káposztát apróra vágjuk, ha túl sós lenne, vízzel átöblítjük. Az almát negyedeljük, magházát kivesszük, citrommal megkenjük.

Tálaláskor a savanyú káposztát a tál közepére rakjuk. Rá kerül az alma, majd a zöldségek váltakozva, a képen látható módon. Ha önállóan fogyasztjuk, öntetet is készíthetünk hozzá, de most sült csirkecomb körete volt.

vitaminsalata2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5213646668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása