Bátor nyúl konyhája

Tavaszi hústorta bátor nyúl módra

2018. május 17. - Takács Gyuláné Erzsike

Tavaszi hústorta bátor nyúl módra.

Saját recept, a friss tavaszi ízeket varázsoltam ebbe a könnyen elkészíthető ételbe.

A darált hús sokszínű felhasználására egy új recept. Amennyiben a húst helyettesítjük gombával vagy brokkolival, újabb finomságot kapunk és a nem húskedvelőknek is kedveskedünk.

hustorta_tavaszi.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke),

2 szál újhagyma, zöldjével együtt, (saját kertünkből való, a szára is gyenge, felhasználható)

15 dkg új sárgarépa,

15 dkg zsenge cukkini,

negyed paprika,

2 gerezd fokhagyma,

só, őrölt bors, majoránna,

1 teáskanál pirospaprika,

2 zsemle,

3 evőkanál liszt.

1 tojás,

2 evőkanál olaj, vagy kókuszzsír (most ezt használtam)

2 evőkanál zsemlemorzsa a sütőtál aljára.

 

Az apróra vágott hagymát 2 evőkanál olajon, vagy zsíron megdinszteljük, rátesszük a darált húst, fokhagymát, a kockázott paprikát és állandó keverés mellett fehéredésig lepirítjuk.

(kb. 10 percig)

 

Hozzáadjuk a fűszereket, azzal még néhány percig pároljuk. A majoránna nagyon finom ízt ad az ételnek.

A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodva tálba tesszük. Az almareszelőn ráreszeljük a tisztított zsenge sárgarépát és cukkinit.

A húst összekeverjük 1 felvert tojással, a zsemlével és a zöldségekkel.

A keveréket zsemlemorzsával megszórt, kerek, 24 cm átmérőjű, tűzálló tálba, sütőformába vagy tepsibe tesszük, tetejét szépen elsimítjuk.

200 fokos (nem előmelegített) sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Tálra borítjuk és tortaszerűen szeleteljük.

Könnyű, finom ételt kapunk.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2713966022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.