Bátor nyúl konyhája

Mustban pácolt kacsamell vagy comb vele sült kifliburgonyával

2014. szeptember 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Most aktuális a recept, hiszen itt a szüret ideje.

kacsamell_mustban_pacolt.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

személyenként 1-1 kacsacomb (+ 1 mellfilé)

70 dkg szőlő (fehér-fekete vegyesen)

só, bors, majoranna

A kacsa bőrét késsel bekockázom, a csontnál mindkét oldalon bemetszem, hogy a fűszereket jól bele tudjam dörzsölni. A szőlőt kézzel összenyomom és a kacsacombokra rakom. A tálat folpackkal letakarom és hűtőbe teszem. Egy napig hagyom ebben a pácban, kétszer-háromszor átforgatom.

A sütés előtt a szőlő héját és a magokat leszedem a húsról, majd tepsibe rakom a combokat.

A mustot aláöntöm és alufóliával lefedve sütöm kb. másfél órát. Kétszer átfordítom közben. Nem kell hozzá semmilyen folyadék, mert a kacsából kisül a zsírja. Ha zsírosabb a kacsa, a zsírt kanállal leszedem, később felhasználható.

A fóliát levéve, a szaftjával locsolva pirosra sütöm a tetejét. (még fél óra kb.)

Köreteként a kifliburgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és karikára vágva a kacsa levében átsütöm. Amig a kacsa bőre pirul, a krumpli is átveszi a finom ízt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr966747539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.