Bátor nyúl konyhája

Párolt vörös káposzta.

2014. szeptember 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Párolt vörös káposzta 

Nagyon jó körete a kacsacombnak, sülteknek.

parolt_voros_kaposzta.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg piros káposzta, 1 fej lilahagyma (a sonkahagyma az igazi) 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1 alma hámozva-reszelve, 1 dl vörösbor, 2 evőkanál ribizli vagy birsalma lekvár.

A káposztát meggyalulom, lesózom. Az olajat felhevítem,  majd ráteszem a cukrot, amit 1-2 percig pirítok és a felezett, karikára vágott hagymát beleszórom. 2-3 percig dinsztelem, ezután adom hozzá a káposztát, az őrölt köményt, a hámozott, reszelt almát és a ribizli lekvárt, végül a vörösbort. Gyakori keverés mellett, közepes tűzön párolom puhára.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr86747827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.