Bátor nyúl konyhája

Csirkemell filé Orly módra

2014. október 22. - Takács Gyuláné Erzsike

Könnyen elkészíthető és finom étel. 

Csirkemell filé Orly módra

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell filé

 só, bors

A bundához:

3 tojás

10 dkg liszt

só, fehér bors, őrölt szerecsendió

5 dkg reszelt sajt (trappista)

másfél dl sör

fél liter olaj a sütéshez

 A csirkemellet kis szeletekre vágom, sózom, borsozom.

A bundához a tojást felverem, elkeverem a liszttel, fűszerezem, hozzáadom a sört és a reszelt sajtot.

A filéket lisztbe forgatom, majd a masszába mártom és a felforrósított olajban kisütöm.

A szeletek egyik oldalát fedő alatt sütöm 5 percig, majd megfordítom, és fedő nélkül sütöm tovább.

Közben még egyszer forgatom, hogy szép aranybarna színe legyen.

Papírtörlőre szedem. Gyorsan elkészül és nagyon finom még hidegen is.

Körete lehet bármilyen krumpli, rizs, vagy párolt zöldség. 

csirkemellfilé orly módra.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr316817493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.