Bátor nyúl konyhája

Tepsis csirkecomb 5 fűszeres krumplival

2014. október 22. - Takács Gyuláné Erzsike

A csirkecomb ilyen módon mindenkinek ismerős, de a körete újdonság és elronthatatlan.

Tepsis csirkecomb ötfűszeres krumplival

Hozzávalók:

személyenként 1 egész csirkecomb

tepsis csirkecomb.jpg(só, bors, majoranna, pici piros paprika) vagy kész sültcsirke fűszerkeverék

zsir vagy olaj a tepsi kikenéséhez.

A csirkecombot a csontok mellett bevágom, a bőrét kézzel fellazítom, majd a füszerekkel megkenem. Mivel a bőre alá is kerül fűszer, sokkal ízesebb lesz.

Kikent tepsibe rakom, alufóliával letakarom, 200 fokos sütőben 45 percig sütöm, aztán a fóliát levéve, többször a levével locsolgatva pirosra sütöm. (Ez még kb. fél óra)

Lehet a bőrét pár kanál sörrel locsolni, attól ropogósabb lesz.

Ötfűszeres krumpli

1,2 kg burgonya

1-1 mokkáskanál lestyán, oregánó, zsálya, bazsalikom, rozmaring.

3 evőkanál olaj, só.

A krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy tálban a fűszerekkel, az olajjal és a sóval összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon egy és negyed órát sütjük, közben egyszer átforgatjuk, hogy mindenütt egyformán puha legyen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr526817581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.