Bátor nyúl konyhája

Zöldséges tócsni

2014. október 24. - Takács Gyuláné Erzsike

Zöldséges tócsni

Most még lehet zsenge cukkinit kapni, ezért ajánlom!

zöldséges tócsni.jpg

Sokan, sokféleképpen készítik, van, ahol lapcsánkának hívják. A lényeg, hogy könnyű és finom.

Hozzávalók:

30 dkg krumpli

30 dkg zsenge cukkini

20 dkg sárgarépa

3 evőkanál liszt

1 tojás

1 teáskanál só, 1 mokkáskanál bors, 1 mokkáskanál majoranna vagy oregánó

fél liter olaj a sütéshez.

 

A krumplit és a sárgarépát meghámozzuk, a cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, mindhárom zöldséget a reszelő nagy lyukán (almareszelőn) megreszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a fűszereket.

A masszát összekeverjük, és a forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk. (A kanalat is olajba mártom, így könnyebb szaggatni) Ellapítjuk és pirosra sütjük.

Papírtörlőre szedjük. Akár majonéz vagy ketchup is illik hozzá, de így egyszerűen is finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr656829617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.