Bátor nyúl konyhája

Currys csirkemellfilé vagy pulykamellfilé

Kezdő háziasszonyok számára is nagyon ajánlom

2014. november 08. - Takács Gyuláné Erzsike

 

Fénykép0077.jpg

 

Hozzávalók:

70 dkg csirke vagy pulykamell filé

1 közepes fej vöröshagyma

só, őrölt fehérbors

1 mokkáskanál currypor

2-3 evőkanál olaj

2 dl főzőtejszín 20%-os

1 evőkanál keményítő vagy liszt

½ kg tészta vagy párolt rízs (25 dkg rizsből)

A csirke vagy pulykamell filét csíkokra vágom, sóval, borssal és a curryporral összekeverem és állni hagyom 15 percig. A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom és az olajon megdinsztelem.

Ráteszem a húst és fehéredésig pirítom, kevés forró vizet adok hozzá és puhára párolom kb. 30 percig.

A tejszínt elkeverem 1 evőkanál keményítővel vagy liszttel, majd a hús levéből teszek hozzá még 2 merőkanállal és simára összedolgozom, úgy öntöm a húsra. Pár perc alatt, már lassú tűzön, állandó keverés mellett összeforralom.

A pulyka mell filéhez színes durum tésztát adtam, ami nagyon egészséges.

Fénykép0171.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr176878611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.