Bátor nyúl konyhája

Holland csirke

2014. november 09. - Takács Gyuláné Erzsike

Aki a csirkét szereti, próbálja ki ezt a receptet is. Most olcsó a karfiol, a kettő együtt pedig finom ebéd lehet. Már sokszor elkészítettem, mert nagyon egyszerű.

Holland csirke

holland csirke.jpg

Hozzávalók:

8 csirke felsőcomb vagy 4 egész comb

50 dkg karfiol

10 dkg füstölt szalonna (kolozsvári)

1 kis fej vöröshagyma

1 zöldpaprika

1 paradicsom  (télen eltett lecsó 2 evőkanállal)

3 evőkanál olaj

2 dl tejföl

1 evőkanál keményítő vagy liszt

1 húsleveskocka

1 teáskanál pirospaprika, só

Az olajban üvegesre sütjük az apró kockára vágott szalonnát, rátesszük a felaprított hagymát és együtt dinszteljük 5 percig. Rátesszük a feldarabolt csirkét (a csirke felsőcombot is 2 részre szoktam vágni, így hamarabb megpuhul) és fehéredésig pirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, rátesszük a darabolt paradicsomot, a zöldpaprikát és a húsleveskockát.  Annyi vizet adunk hozzá, hogy a húst ellepje. Rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, és lefedve közepes tűzön kb. 45-50 perc alatt puhára pároljuk. Nem keverjük, csak rázogatjuk az edényt, így a karfiolrózsák szépen egyben maradnak és a karfiol a csirke gőzében puhul meg.

Amikor a hús puha, a karfiolt és a húst kivesszük. A visszamaradt levet a keményítővel vagy liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük és 1-2 perces forralás után a húsra öntjük.

(Szebb, ha átturmixoljuk, vagy szűrőn átszűrjük a levet mielőtt tálaljuk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr886881395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.