Bátor nyúl konyhája

Rozmaringos sertéscomb

2014. november 09. - Takács Gyuláné Erzsike

Kaptam egy csokor rozmaringot, no meg elég sok paradicsomot főztem be, így adott volt, hogy a sertéscomb ezekkel az ízekkel készüljön. 

Rozmaringos sertéscomb

rozmaringos sertéscomb (2).jpg

Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb kockázva

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olaj

1 ág friss rozmaring, vagy 1 mokkáskanál szárított

1 dl fehér bor

fél liter paradicsomlé, vagy 1 nagy doboz sűrített paradicsom hígítva

só, 1 teáskanál pirospaprika

Az olajon az apróra kockázott hagymát megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük és azonnal felöntjük  1 deciliter hideg vízzel.  (A hideg víztől a hagyma összeesik, ezt egy nagyon régi szakácskönyvben olvastam, nekem bevált.) Amikor ismét forr, beletesszük a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk.  Hozzáadjuk a fokhagymát, ezzel ismét pár percig keverjük, ráöntjük a paradicsomlét és a bort, beletesszük a rozmaringot és közepes tűzön egy óra alatt puhára pároljuk. Bármilyen tésztával tálalhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr636881453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.