Bátor nyúl konyhája

Harcsafilé krumplisalátával

2014. november 17. - Takács Gyuláné Erzsike

Halat ne csak karácsonyra készítsünk, de ez a recept az ünnepre is kiváló. Előnye, hogy nem kell órákig a konyhában állni, és köreteként a salátát már előző nap előkészíthetjük.

Afrikai harcsafilé majonézes krumplisalátával

Harcsafilé.jpg

Hozzávalók:

80 dkg afrikai harcsa filé

2 teáskanál halak füszerkeverék 

1 teáskanál só

A filéket halak fűszerkeverékkel beszórjuk, zsemlemorzsába mártjuk és forró olajon mindkét oldalán átsütjük szép pirosra. Tetejére kaliforniai paprikát teszünk és a tálalásig előmelegített sütőben tartjuk, míg minden szelet kisül.

Nagyon könnyű és finom.

A krumplisalátához:

1 kg kifliburgonya (vagy ami nem szétfövő fajta)

páclé: 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál 10%-os ecet, fél liter langyos víz, 1 evőkanál olaj)

1 nagyobb fej lilahagyma (sonkahagyma az igazi), félbevágva felkarikázom és sóban állni hagyom, így az ereje jobban elmegy.

a tartármártáshoz : 3 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 teáskanál porcukor.

A krumplit héjában megfőzöm, kihűlés után meghámozom és karikára vágom.

Egy mélyebb tálban a krumplit a hagymával rétegezve és a páclével locsolva lerakom, folpackkal letakarva egy éjszakára hideg helyre teszem. Másnap reggel óvatosan, hogy ne törjön össze, átforgatom és kb. 1 óra múlva a levét leöntöm.

A tartármártással összekeverem és hűtőben hagyom állni 1-2 órát.

Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr276909791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.