Bátor nyúl konyhája

Halfilé kapros mártással

2014. november 29. - Takács Gyuláné Erzsike

Könnyű és egészséges, ez ugye a hal.   Ennek egyik változatát ajánlom.

halfilé kapros mártással2.jpg

Halfilé kapros mártással

Hozzávalók:  3 személyre

60 dkg halfilé (afrikai harcsa, alaszkai halfilé,most ezt használtam)  

1 teáskanál halak fűszerkeverék

4 evőkanál zsemlemorzsa

3 evőkanál olaj

a mártáshoz: 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 teáskanál porcukor, fél csomag kapor. 

A halat felszeleteljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel és olajozott tepsibe tesszük. A zsemlemorzsát,  (amibe tehetünk még ízlés szerint fűszert,) ráhintjük és 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a halat 45 percig sütjük, így szép piros kérget kap.

Körete: könnyű tészta, spagetti.

A tejfölt a majonézzel, porcukorral, kaporral összekeverjük és tálalásig hűtőben tartjuk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr396943165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.