Bátor nyúl konyhája

Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel

2014. november 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Egyszerű elkészíteni, könnyű és finom.

Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel

csirkecomb vele sült zöldséggel.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

8 csirke felsőcomb vagy 4 egész csirkecomb

só, bors, majoranna vagy sültcsirke fűszersó

1 kg burgonya

2 sárgarépa

1 cukkini (25-30 dkg)

1 fej lilahagyma

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez

A csirke combokat a csont mellett bevágjuk, a fűszereket összekeverjük, a csontos részre, illetve a bőre alá szórjuk. (Az ízek így jól átjárják a húst.)

A burgonyát, a sárgarépát és a hagymákat megtisztítjuk. A burgonyát hasábokra, a répát csíkokra, a hagymákat karikára vágjuk. A cukkinit megmossuk, a két végét levágjuk (nem hámozzuk, mert oda a vitamin) és fél centis karikákra vágjuk.

A tepsit kiolajozzuk, sorban lerakjuk a zöldségeket (burgonya, répa, cukkini, hagyma),

picit sózzuk és bőrével felfelé rátesszük a combokat.

A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 45 percig. A combokat megfordítjuk, még fólia alatt sütjük negyed órát. Végül a fóliát levéve, a combokat bőrével felfelé megpirítjuk.

Így valójában a zöldség a csirke gőzében puhul meg. A zöldségekből kimaradó részt megpárolhatjuk, ha vegetáriánus is van a családban, mártással kínáljuk.

(Nagyon finom curry-mangó szószt kaptam ajándékba, azzal isteni volt a zöldség.)

Párolt zöldséges változata:

Tepsis csirkecomb vele párolt zöldséggel.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr996945911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.