Bátor nyúl konyhája

Alma fánk

2014. december 03. - Takács Gyuláné Erzsike

Nem sütemény, mégis finom!

almafank.jpg

Alma fánk

Hozzávalók:

5-6 db alma (kb. 70 dkg, tisztítás után 60 dkg)

15 dkg liszt

1 tojás

4 evőkanál cukor

1 mokkáskanál sütőpor

1 mokkáskanál citromlé

fél mokkáskanál fahéj

fél mokkáskanál rum aroma

a sütéshez: 3 dl olaj

a szóráshoz: 10 dkg porcukor 1 teáskanál fahéjjal keverve

Az almát tisztítás után nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a citromlét, lisztet, sütőport, tojást, fahéjat, rum aromát és összekeverjük.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk és a fánk tésztát evőkanállal a serpenyőbe adagoljuk.

(Az evőkanalat mindig olajba mártom, így könnyebben lejön róla a massza.)

Egy alkalommal 4 fánk fér bele a serpenyőbe, mert picit még nő a sülés közben.

A tésztát evőkanállal szépen megformázzuk és kb. 5 perc múlva megnézzük az alját, ha pirosra átsült, megfordítjuk, és a másik oldalát is átsütjük.

Konyhai papírtörlőre szedjük, fahéjas porcukorral tálaljuk.

Ebből az adagból 15-16 fánk lesz. Nagyon könnyű az elkészítése.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr656954495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.