Bátor nyúl konyhája

Palacsinta fánk két változatban

2014. december 03. - Takács Gyuláné Erzsike

Nagyon finom, készítsd el és meglátod! Ha azt mondják, ez ismételhető, az igen jó vélemény. Vendégvárónak is ajánlom, mert előre elkészíthető.

Palacsinta fánk sajtkrémmel

palacsintafank.jpg

Hozzávalók:

1 bögre tej

1 bögre liszt

3 tojás

1 teáskanál só, 

1 mokkáskanál cukor

5 dl olaj a sütéshez

A tejet felforraljuk a cukorral, hozzákeverjük a lisztet, majd egyenként a tojásokat.

Olajba mártott evőkanállal közepesen forró olajba tesszük, többször átfordítjuk, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön. Papírtörlőre szedjük.

Többféleképpen fogyaszthatjuk: a képen sajtkrémet tettem rá, lekvárral is kenhető, de kettőt sajttal és füstölt sonkával vagy tarjával összerakva is nagyon finom. (Ez esetben 2 percre mikróba tettem, hogy a sajt a két szeletet  összefogja.) A sajtkrém receptje is megtalálható a blogban.

(tipp: az evőkanalat a masszával a tál szélén húzzuk végig, így nem csöpög le a keverék)

Sonkás változat.  

fenykep0029.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr326954327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.