Bátor nyúl konyhája

Csirkemellfilé salátával, tacos alapon

2014. december 08. - Takács Gyuláné Erzsike

Könnyű, gyorsan elkészül és egészséges étel.

csirkemell_salataval_tacos.JPG

Hozzávalók:

70 dkg csirkemellfilé

1 teáskanál gyros fűszerkeverék

1 dl olaj 

A salátához:

fél fej jégsaláta csíkokra vágva

fél kígyóuborka szeletelve

fél piros kaliforniai vagy kápia paprika

fél zöldpaprika szeletelve

1 fej lilahagyma (sonkahagyma) karikára vágva

1 pohár natúr kefir vagy joghurt

1 gerezd fokhagyma vagy 1 csipet fokhagyma granulátum

 2 evőkanál olaj a hús sütéséhez

 A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és az olajjal meglocsoljuk. Jól átkeverjük és fél órát állni hagyjuk.

Ezalatt a salátához valókat külön-külön előkészítjük. A kefirt és a fokhagymát összekeverjük.

 A serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a csirkemell csíkokat kis adagokban, elterítve, szép pirosra sütjük legalább 5 percig, majd megfordítjuk és így pirítjuk tovább.

Ez az adag 20 cm-es serpenyőben 4-5 sütésre lesz kész. A kiszedett húst melegen tartjuk.

A tacost (készen kapható 8 db-os csomagban) mikróban vagy sütőben megmelegítjük. Rátesszük a hús csikokat, a salátát szépen elrendezzük, majd a mártással meglocsoljuk.

Gyorsan elkészül és nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr566967371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.