Bátor nyúl konyhája

Pöttyös pecsenye

2014. december 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Pöttyös pecsenye

Kiváló vendégváró, a hidegtálra mutatós pecsenye. 

pottyos_karaj1.jpg

Hozzávalók:

1 kg rövidkaraj csont nélkül

1 sárgarépa (közepes vastagságú)

1 fehérrépa (a sárgarépával kb. azonos méretű)

1 szárzeller (angol zeller) vagy 2-3 csemege uborka

só, bors, pirospaprika,

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál zsír

Az egészben hagyott rövidkarajt 3 helyen éles késsel felszúrjuk. A tisztított sárgarépát, a fehérrépát és a szárzellert (vagy uborkát) a résekbe dugjuk úgy, hogy végigérjenek.

Az így előkészített karajt sózzuk, borsozzuk és forró zsíron átforgatva szép pirosra sütjük.

A fokhagymát a hús mellé tesszük és felöntjük 2 dl forró vízzel, vagy húslevessel.

A húst közepes tűzön főzzük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala átpárolódjon. Ez legalább egy óra. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel pótoljuk.

Amikor kész, kivesszük a lábasból és kihűtjük.

Dupla réteg alufóliára a karaj méretének megfelelő hosszúságban 1 teáskanál pirospaprikát szórunk, és erre tesszük a karajt, megforgatjuk, hogy minden oldala paprikás legyen.

Hűtőbe tesszük és tálaláskor 0,5-1 cm vastagságúra szeleteljük.

Kiváló vendégváró, mert előző nap elkészíthető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr227023687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.