Bátor nyúl konyhája

Csirkemell duplán könnyű

2015. január 04. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkéből duplán könnyű étel

A címet azért találtam ki, mert könnyű elkészíteni és könnyű, finom ebédet kapunk.

csirkemell_konnyu1_1_.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirke mellfilé vagy 8 csirke felsőcomb

2 alma

1 nagyobb mandarin (mag nélküli)

só,

1 teáskanál provence-i csírke fűszerkeverék vagy sültcsirke fűszersó

3 evőkanál olaj (ha van, olivaolaj)

másfél dl víz

sütőzacskó

A csirkemell filét felszeleteljük és a fűszerekkel megszórjuk. Az almát meghámozzuk és negyedeljük.  A mandarin héját leszedjük és négy részre osztjuk.

A sütőzacskóba beleöntjük az olajat és a vízet, majd szépen elrendezzük a húsokat és a gyümölcsöt, majd lezárjuk a zacskó végét.

Tepsibe tesszük, kicsit eloszlatjuk a zacskó alján a folyadékot.

A fólia tetejét hústűvel 4-5 helyen megszurkáljuk.

A sütőt előmelegítjük és a tepsit a sütő alsó rácsára tesszük, mivel a fólia felpúposodik, így a csirke és a gyümölcs a saját gőzében puhul meg. (Ne érjen a zacskó a sütő felső részéhez, mert megéghetne.)

45-50 percig sütjük így, amikor a hús puha, a fólia tetejét ollóval óvatosan felvágjuk és még 10 percig a sütőben hagyjuk. Már a fóliában is szép pirosra-omlósra sül a hús, az alma puha lesz, a mandarin pedig szinte teljesen elomlik.

Kevés munkával könnyű, egészséges ebédet kapunk, amihez köretként rizst vagy krumplipürét kínálunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr137040473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.