Bátor nyúl konyhája

Sertéskaraj inyenc módra

2015. január 31. - Takács Gyuláné Erzsike

Könnyebb, mint a rántott hús, de a pácolás miatt omlósabb és ízesebb.

inyenc_karaj1.JPG

Hozzávalók:

70 dkg sertéskaraj csont nélkül

5 dl tej

3 gerezd fokhagyma

fél -fél mokkáskanál rozmaring, zsálya

só, bors

2 nagy vagy 3 kis tojás

10-15 dkg rétesliszt

fél liter olaj a sütéshez

A karajszeleteket vékonyra kiverjük. A tejbe tesszük a zúzott fokhagymát, rozmaringot és a zsályát, majd a húst. Fóliával lefedjük és egy éjszakán át hűtőben pácoljuk.

Másnap a húst lecsöpögtetjük, papírtörlővel letöröljük. A szeleteket sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe, felvert tojásba és ismét lisztbe forgatjuk.

Forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Az egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd fordítás után fedő nélkül és a lángot kissé mérsékelve folytatjuk a sütést.

Jénai tálba tett papírtörlőre szedjük a húst, így semmi olaj nem marad rajta és meleg lesz a tálalásig.

Körete lehet bármilyen krumpli, rizs, párolt vagy rántott zöldség.

Könnyebb, mint a rántott hús, de a pácolás miatt omlósabb és ízesebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr917126889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.