Bátor nyúl konyhája

Pulykamell bátor nyúl módra

2015. február 01. - Takács Gyuláné Erzsike

A pulykamell sokak szerint száraz hús, ez a recept cáfolja ezt az állítást.

pulykamell_bator_nyul_modra.JPG 

Hozzávalók: 4-5 személyre

70 dkg pulykamell filé

3 dl tej

2 gerezd fokhagyma

só, bors

10 dkg kukoricaliszt

2 evőkanál zsír

A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk. Az aprózott fokhagymával ízesített tejbe rakjuk egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a tejből kivéve, papírtörlővel vagy szalvétával leitatjuk róla a tejet, a fokhagymát kidobjuk.

Sózzuk, borsozzuk, majd a kukoricalisztbe forgatjuk.

A zsírt megforrósítjuk és fedő nélkül a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük.

4-5 perc elég oldalanként tapasztalatom szerint. A képen látható színtől ne pirítsuk jobban.

A húst jénai tálba szedjük és lefedve tartjuk tálalásig.

Körete lehet krumplipüré vagy sült burgonya, párolt zöldség, rizs.

Nagyon könnyű és finom étel, egyszerű az elkészítése.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr567130851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.