Bátor nyúl konyhája

Csirkecomb különleges mártásban

2015. február 12. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkecomb különleges mártásban

Ízes, omlós lesz ezzel a mártással a csirke.

csirke_kulonleges_martasban.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

8 csirke felsőcomb vagy 6 egész comb

1 nagy dobozos tejföl (330 g)

2 evőkanál majonéz

1 evőkanál mustár

1 evőkanál ketchup

só, bors

10 -15 dkg sajt, a tetejére reszelve

2 evőkanál olaj

A csirkecombokat a csont mellett bevágom, sózom, borsozom úgy, hogy a bőre alá és a csontok melletti részre kerüljön a fűszer. Bőrével lefelé belerakom egy kiolajozott, közepes méretű tepsibe. Szépen elrendezem, hogy majd könnyedén meg tudjam kenni az összekevert mártással.

Mártás készítése: a nagy dobozos tejfölt beleteszem egy tálba, hozzáadom a majonézt, a két evőkanál ketchupöt és 1 evőkanál mustárt.
Jól elkeverem, majd egyenletesen eloszlatom a fűszerezett csirkehúson.

Tetejét megszórom reszelt sajttal. (Ha 10 dkg trappista és 5 dkg füstölt sajtot használok, még ízesebb lesz.)

Azért különleges mártásban a neve, mert egy nagyon pikáns mártássá főnek / sülnek össze.

A húst fólia alatt 50 percig sütöm, majd a fóliát levéve, a szaftjával locsolva megpirítom a tetejét.

Körete lehet főtt vagy sült burgonya, párolt zöldség és rizs.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr87164285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.