Bátor nyúl konyhája

Diós kifli

2015. február 12. - Takács Gyuláné Erzsike

Nagyon finom apró sütemény. 

Vaniliás diós kifliként is ismerjük.

dios_kifli.JPG

Hozzávalók:

25 dkg süteményliszt

15 dkg Ráma margarin

10 dkg darált dió

10 dkg cukor

1 tasak vanillin cukor

fél mokkáskanál fahéj

1 mokkáskanál rumaroma

pár csepp citromlé

A forgatáshoz: 15 dkg porcukor 1 csomag vanillin cukorral keverve.

A hozzávalókat összegyúrom, folpackba téve fél órát a hűtőben pihentetem.

Majd a tésztát 5-6 kis részre osztva lisztezett deszkán kézzel kisodrom ujjnyi vastagra.

Késsel 5 cm hosszúságú darabokat vágok, a darabok végét kifli alakúra formázom.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.

A sütőt bekapcsolom, amikor a tésztát a hűtőből előveszem,180 fokra előmelegítem, a tésztát 15-20 percig sütöm. A második adag már hamarabb sül, ezért figyeljünk a sütésnél.

A még forró kifliket lapáttal kiveszem a tepsiből és a vanillin cukorral kevert porcukorba forgatom. Tányérra rakom, úgy hagyom kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr297164317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.