Bátor nyúl konyhája

Parmezános csirkemell üvegtésztával

2015. február 12. - Takács Gyuláné Erzsike

Ma úgy gondoltam, kényeztetem kedves olvasóimat, több receptet rakok fel a www.batornyul.blog.hu oldalra.

Parmezános csirkemell üvegtésztával

parmezanos_csirke_uvegtesztaval.JPG

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg csirkemell filé

só, bors (most tarkaborsot használtam)

10 dkg parmezán sajt

5 dkg vaj

 

25 dkg üvegtészta (vagy rizstészta, esetleg spagetti)

2 evőkanál olivaolaj

2 szál újhagyma

4 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál worcester szósz

1 ek balzsamecet (5%-os, vagy fél ek 10%-os sima ecet)

1 teáskanál ketchup (ha lehet, csipős)

1 mokkáskanál gyömbér (vagy aprított)

2 gerezd fokhagma

1 teáskanál méz

A csirkemelleket /fontos, hogy vékony legyen!/ megsózzuk, egyik oldalát borsozzuk.

Egy teflon serpenyőben megmelegítjük a vajat és a szeletek mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük, a felső oldalt megszórjuk a reszelt sajttal és így hagyjuk még 2 percig, míg a sajt ráolvad. Kiszedjük egy jénai tálba és lefedjük.

Vizet forralunk egy mokkáskanál sóval. Egy lábasba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkészül a szósz.

A serpenyőbe, amiben a hús sült, teszünk két evőkanál olivaolajat, (így a finom szaft is hasznosul) karikára vágjuk az újhagymát, azt is beleforgatjuk. A fokhagymát belereszeljük.

Rátesszük a szójaszószt, fűszereket, ízesítőket és összeforraljuk.

 A tésztát leszűrjük és összekeverjük a szósszal. 25-30 perc alatt elkészül ez a finom ebéd.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr767164453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csoki és steak · http://csokissteak.blogspot.com/ 2015.02.13. 13:35:02

húha
Elsőre elég vad kombinációnak tűnik a parmezános csirke az üvegtésztával.

Másodjára is elég furcsa nekem az üvegtésztára a balzsamecet, szójaszósz, worcester szósz, ketchup, fokhagyma, méz, gyömbér valami...

Takács Gyuláné Erzsike 2015.02.15. 12:58:45

@csoki és steak: Köszönöm a kommentet, máskor is várom észrevételét, javaslatát. És próbálja ki a receptet. Minden jót kívánok!