Bátor nyúl konyhája

Bundás csirkemell zöldségkockával

2015. február 21. - Takács Gyuláné Erzsike

Bundás csirkemell zöldségkockával

Könnyű, színes köret a megszokottak helyett. 

bundas_csirkemell_zodsegkockaval2.JPG

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell filé

a páchoz: 3 tojás, 2 dl tej, 10 dkg liszt, só, bors, fél mokkáskanál pirospaprika, csipet őrölt szerecsendió.

Még 5 dkg rétesliszt a hús forgatásához.

A tojásokat felverem, hozzáadom a tejet, a lisztet, fűszereket és fél órát állni hagyom.

A csirkemell filéket folpack alatt kicsit kiklopfolom, majd sózom, borsozom és réteslisztbe forgatom.

A pácba teszem, majd a forró olajba, amit később mérsékelek, többször forgatom a húst, hogy szép piros legyen a színe. Törlőpapírra szedem, hogy az olajat beszívja.

Zöldségkocka:

50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, karalábé) vagy kész zöldségkeverék

1 közepes fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

20 dkg gomba

5 zsemle

3 tojás

fél csokor petrezselyem

só, bors, majoranna, pici oregánó

2 evőkanál olaj vagy zsír

A vegyes zöldséget kevés hús alaplével vagy vízzel, (amibe ételízesítőt tettem) megpárolom.

A levét leöntöm. A zsemlét tejbe áztatom, majd kinyomkodom.

A hagymát apróra kockázom és a felforrósított zsiradékon megdinsztelem (kb. 5 perc).

A gombát megtisztítom, apróra szeletelem és a hagymához adom, fedő nélkül párolom, míg a levét elfövi. Ráteszem a zúzott fokhagymát, sót, borsot.

Egy tálban összekeverem a zöldséget, a tojásokat, zsemléket, gombát, fűszereket, majd egy kiolajozott vagy vajazott tepsibe elterítem.

180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm, míg a teteje kicsit pirulni kezd.

Könnyű és színes köret.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr277195247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.