Bátor nyúl konyhája

Finom főzelék

2015. február 24. - Takács Gyuláné Erzsike

Finom főzelék

Nemcsak kisgyerekes szülőknek, de érzékenyebb gyomrú felnőtteknek is jó szívvel ajánlom.

Kedves új ismerősöm ajánlotta, hogy a díszítés az legyen, ami az ételben is megtalálható. Minden jó ötletet megfogadok, így került rá a tejszín és a sárgarépa napocska.

finom_fozelek.JPG

Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)

1 szál közepes sárgarépa (kb. 15 dkg)

1 húsleveskocka

1-2 cm-es gyömbérdarab

2 dl főzőtejszín (20%-os)

1 evőkanál étkezési keményítő

1 teáskanál só

1 mokkáskanál őrölt fehér bors

Az alaphoz a leveskockával 8 dl vizet felforralunk, beledobjuk a fagyasztott zöldborsót, a meghámozott, reszelt vagy karikázott sárgarépát (kinek mi a gyorsabb), majd a meghámozott gyömbérdarabot egészben (ezt a főzés végén eltávolítjuk, bár meg is ehetjük).

Biztosan tudják, hogy a gyömbér nagyon egészséges, ezt a nagyiknak jegyzem meg.

Főzési idő: 30 perc.  A félig kihűlt alapot a főzőtejszínnel összekevert keményítővel együtt  turmixoljuk, majd  pár perc alatt beforraljuk.

A tejszínből pár mokkáskanállal félretéve, a reszelt sárgarépával tálaljuk.

Feltétet bárki kedve szerint választhat hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr317211513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.