Bátor nyúl konyhája

Mindent bele tál

2015. március 02. - Takács Gyuláné Erzsike

Mindent bele tál 

Aki gyakran és hétvégén többfélét főz, biztosan elkészíti majd.

mindent_bele_tal.JPG

Hozzávalók:

25 dkg csirke, pulyka, vagy sertés apró hús

25 dkg hámozott, nyers burgonya

10 dkg kolbász

1 fél fej vöröshagyma vagy lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

fél csokor petrezselyemzöld

5 dkg füstölt sajt

1 tojás

3 evőkanál zsemlemorzsa 

1 teáskanál só, ízlés szerint bors, majoránna, fél teáskanál paprika

tetejére: 5 dkg trappista sajt

Az apróra vágott húst, a kockára vágott burgonyát, a hagymákat és a kolbászt (héját leszedve) megdaráljuk, belekeverjük a tojást, zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselymet, reszelt füstölt sajtot, (de más sajt is jó), majd fűszerezzük.

Tetejére reszeljük a trappista sajtot.

Vajjal (vagy margarinnal) kikent tálba tesszük és 180 fokos sütőben 60 percig sütjük.

Természetesen mindenkinek a sütőjétől is függ, mikor lesz szép aranybarna az étel.

Hidegen is kiváló.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr457234175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.