Bátor nyúl konyhája

Gezemice leves

2015. március 07. - Takács Gyuláné Erzsike

Gezemice leves  

Könnyű zöldségleves,  bátran lehet változtatni az otthon lévő alapanyagok szerint.

gezemice_leves.JPG

Hozzávalók:

20-25 dkg sárgarépa

1 közepes fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 negyed zeller gumó

20 dkg kinai kel vagy 1 kis karalábé

fél zöldpaprika,  negyed kaliforniai paprika

2 centis gyömbér darab (tisztítva, egyben)

5 dkg vaj, vagy 2 evőkanál olaj, vagy zsír, ízlés szerint

só, fél mokkáskanál őrölt bors

1 húsleveskocka

Tisztítás után a sárgarépát felkarikázzuk, a felforrósított vajon átforgatjuk (2-3 perc), hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, zellert, kinai kelt, vagy karalábét (ez évszaktól és az otthon lévő anyagoktól függ, most kinai kelt használtam), együtt pirítjuk még 5-6 percig.

1,5 liter hideg vízzel felöntjük és 1 húsleveskockát adunk hozzá, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, közepes tűzön főzzük 50 percig.

(A gyömbér nagyon egészséges, mindenkinek ajánlom, a főzés végén vegyük ki a levesből.)

Végül, ha szükséges, még ízesítsük sóval, borssal.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr197249077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.