Bátor nyúl konyhája

Sajtos pulykacsíkok

2015. március 07. - Takács Gyuláné Erzsike

Sajtos pulykacsíkok

pulykacsikok.JPG

Hozzávalók:

35 dkg pulykamell filé  

fél fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

3-4 levél medvehagyma, vagy apró, fagyasztott

5 dkg vaj, vagy 2 evőkanál olaj

só, fél mokkáskanál őrölt bors

2 dl tejszín

1 evőkanál keményítő

1 húsleveskocka

10 dkg reszelt sajt a mártásba

5 dkg reszelt sajt a tetejére

A felforrósított vajon az apró csíkokra vágott pulykamell filét fehéredésig pirítjuk (5-6 perc), hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát, medvehagymát, együtt pirítjuk még 5-6 percig. Sózzuk, borsozzuk, fél liter hús alaplével felöntjük, vagy (fél liter vízhez adunk 1 leveskockát), felforraljuk, közepes tűzön főzzük 30 percig.

A tejszínhez adjuk a keményítőt, a reszelt sajtot, és a meleg húsléből 2 merőkanálnyit kivéve elkeverjük (egynemüsítjük, így nem csomós a mártás).

Újra felforraljuk, folyamatosan keverjük kb. 5 percig, ezalatt kész is az ételünk.

Tipp: érdemes medvehagymát megmosva, felaprózva a fagyasztó jégkocka tartójába eltenni, bármikor felhasználható, különleges ízt ad a húsoknak, leveseknek.

A körethez színes durumtésztát főztem ki 10 perc alatt. (Nagyon egészséges, tojás nélküli.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr257249093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.