Bátor nyúl konyhája

Rácsos linzer

2015. március 13. - Takács Gyuláné Erzsike

Rácsos linzer

Finom, omlós sütemény. 

 dscf1388.JPG

Hozzávalók:

50 dkg süteményliszt, csipet só

20 dkg cukor

20 dkg vaj vagy margarin (20 dkg margarin és 1 evőkanál kacsazsírral még omlósabb)

2 evőkanál tejföl

1 egész tojás és 1 sárgája a tésztába (a megmaradt fehérjét a rácsokra kenjük)

1 csomag sütőpor

1 csomag vaniliacukor

1 citrom reszelt héja

 

10 dkg darált dió

10 evőkanál baracklekvár (15 dkg) (most birsalmalekvárral készült)

A tésztát összegyúrjuk, majd 2 cipóba osztjuk.

Közepes méretű tepsit (20x30cm) sütőpapírral kibélelünk és a tészta kétharmadát a tepsibe helyezzük.

A lekvárt rácsurgatjuk és megszórjuk a darált dióval.

A megmaradt tésztából rácsokat sodrunk és a tésztára helyezzük.

A rácsokat a kissé felvert tojásfehérjével megkenjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr967265309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.