Bátor nyúl konyhája

Rakott pulykamellfilé

2015. március 13. - Takács Gyuláné Erzsike

Rakott pulykamellfilé

Így lehet a pulykamell omlós és változatos.

dscf9800.JPG

Hozzávalók:

60-70 dkg pulykamell filé (12 szelet)

só, bors

2,5 dl tej

2 gerezd fokhagyma

10 dkg füstölt comb vékony szeletre vágva, lehet sonka vagy tarja, angolszalonna is,

10 dkg trappista sajt

1 zöld paprika

1 közepes fej lilahagyma

10 dkg kukoricaliszt

1 tojás

2-2,5 dl tejföl

vaj a tepsi kikenéséhez

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk.

A tejbe beleaprítjuk a szeletelt fokhagymást és a húst ebben pihentetjük egy éjszakán át.

Másnap a tejet leöntjük, a szeleteket papírtörlőre tesszük, a fokhagymadarabokat leszedjük.

A hússzeleteket kukoricalisztbe forgatjuk. (Könnyebb és egészségesebb a fehér lisztnél.)

A közepes méretű tepsit kikenjük vajjal vagy margarinnal, beletesszük a 6 szelet húst.

Erre kerül a vékony szeletekre vágott comb (nálunk a csemege boltos felszeleteli, mint a felvágottat). Mivel ez sós, az étel újabb sózást nem igényel.

A paprikát és a hagymát felkarikázzuk, szépen elrendezzük, majd a reszelt sajt harmadával megszórjuk.

Rátesszük a másik adag lisztbe forgatott pulykamellet. A tojást a tejföllel felverjük, rákenjük a szeletekre.

A tetejére reszeljük a sajtot és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ezt követően fólia nélkül sütjük tovább, amíg a sajt szép piros lesz.

Mérsékeljük a tüzet, így a pirítási idő még kb. 20 perc.

Körete most párolt rizs volt, amit kis pohárral formáztam, de lehet bármilyen krumpli vagy párolt zöldség.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr377265277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.