Bátor nyúl konyhája

Pulyka göngyöleg

2015. március 14. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulyka göngyöleg

Érdemes kipróbálni, mert könnyű és vendégvárásra is alkalmas.

(Persze akkor dupla adaggal)

pulykagongyoleg.JPG

Hozzávalók:

50 dkg pulyka darált hús

másfél zsemle, vagy 1 nagy szelet kenyér áztatva (tejbe vagy ételízesítős vízbe)

2 gerezd fokhagyma reszelve

fél csokor petrezselyemzöld vagy 4 szál medvehagyma

5 dkg reszelt sajt

1 tojás

1 teáskanál só, ízlés szerint bors

fél mokkáskanál curry por

1 evőkanál olaj (ha van, olivaolaj)

1 csomag szeletelt bacon (20 dkg)

A pulyka darált húst, az áztatott és kicsavart zsemlét, a fűszereket, a reszelt sajtot, a tojást összekeverjük. (Használjuk ki a medvehagyma finomságát, a fagyasztóba is elrakhatjuk.)

 A közepes méretű tepsit alufóliával kibéleljük, 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk.

A tepsi méretének megfelelő folpackot 3 rétegben leterítjük, és a bacon szeleteket ráfektetjük úgy, hogy egymást fedjék.

A pulyka tölteléket a baconra rárakjuk, elsimítjuk (széleinél 2 cm-t kihagyunk) és a folpack segítségével felgöngyölítjük.  Így könnyen átrakhatjuk a tepsibe.

A bacon szalonna vége kerüljön a tepsi aljára, így lesz mutatós is a sütés után.

A kikent tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben 60-70 percig sütjük.

Természetesen mindenkinek a sütőjétől is függ, mikor lesz szép aranybarna az étel.

Körete mexikói zöldséges rizs, de ez ízlés szerint változtatható.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr467269499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.