Bátor nyúl konyhája

Töltött karajszelet kétféle izesítéssel

2015. március 26. - Takács Gyuláné Erzsike

Töltött karaj kétféle ízesítéssel.

Gyorsan elkészíthető, finom étel.

toltott_karaj_jo_kep.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

6 nagy szelet karajfilé (kb. 70 dkg)

6 nagy szeletes gépsonka

paprikás szalámi (ez akkora szelet volt, mint a sonka), ha kisebb , 4 szelet karajonként

10 dkg krémsajt

4 levél medvehagyma apróra vágva a sajthoz (vagy petrezselyemzöld, ízlés szerint)

só, bors

4 evőkanál olaj

folpack és alufólia

A karajszeleteket a szélein 2-3 helyen bevagdossuk és kiklopfoljuk.

Sózzuk, borsozzuk, majd a szelettől kétszer nagyobb folpackra terítjük, (ugyanis ebbe fogjuk tekerni) majd rátesszük a húsra a sonkaszeletet, arra a szalámit, vagy a sajtkrémet a sonka közepére.

A folpack segítségével felgöngyöljük, a végeket szorosan zárjuk le, tekerjük vissza.

Minden kis csomagot külön-külön tegyünk két rétegben összehajtott alufóliára, amit szintén szorosan megtekerünk a végén, mint a szaloncukor, úgy néz ki.

Egy tepsibe 2 dl vizet töltünk, belerakjuk a csomagokat és előmelegített sütőben, 180 fokon 50 percig sütjük.

A fóliákat eltávolítjuk, (a folpackból szinte kicsúszik a göngyöleg) és egy serpenyőben, 4 evőkanál olajon, óvatosan megforgatva, 10 perc alatt szép pirosra sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr37306594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.