Bátor nyúl konyhája

Sertésborda kukoricapehelyben

2015. április 01. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésborda kukoricapehelyben.

Lisztérzékenyeknek, a könnyebb ételt szeretőknek ajánlom jó szívvel.

karaj_kukoricapehelyben.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

6 nagy szelet karajfilé (lehet felezni is, kb. 70 dkg)

15-20 dkg kukorica pehelyliszt

2 tojás

só, bors

olaj a sütéshez

A karajszeleteket a szélein 2-3 helyen bevagdossuk és kiklopfoljuk.

Sózzuk, borsozzuk, majd a szeleteket kukoricapehely lisztbe, tojásba és ismét a kukoricapehely lisztbe forgatjuk.

Bő, forró olajon, először fedő alatt, majd megforgatva, fedő nélkül 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük.

Nagyon könnyű így a karajszelet.

Most a körete egy számomra is új, tarhonyarizottó a’1a Kiliti módra, amit egy neves és kedves gasztroblogger képe és leírása alapján készítettem el.

Hozzávalók a tarhonyarizottóhoz:
150 g gömbölyű tarhonya
2 szál újhagyma (én most medvehagymát használtam helyette)
1 csokor petrezselyem,
1,5 liter zöldségalaplé,
só, feketebors,
10 dkg  vaj

A tarhonyát bő forrásban lévő alaplében megfőzzük és leszűrjük. Tálalásnál kevés alaplében felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat és addig keverjük, míg fel nem olvad.

Nagyon kellemes köret, kérem, próbálják ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr277327568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.