Bátor nyúl konyhája

Zöldséges finomság

2015. április 10. - Takács Gyuláné Erzsike

Mindenkinek ajánlom, mert könnyű és finom.

Zöldséges finomság.

Kiváló egytálétel, finom ízekkel.

finom_zoldsegkocka.JPG 

Hozzávalók:

40 dkg vegyes zöldség (mirelit, vagy sárgarépa, borsó,)

25 dkg tészta kifőzve (orsót használtam, tojás nélkülit, de bármilyen megfelel)

25 dkg túró

2 dl tejföl

1 fél fej vöröshagyma vagy lilahagyma

2 tojás

1 teáskanál só, ízlés szerint bors,

fél teáskanál kakukkfű morzsolva

1 evőkanál olaj

margarin a tepsi kikenéséhez

A zöldséget megpároljuk, (ha fagyasztott állapotú, leveskocka és 1 dl víz hozzáadásával mikróban 20 perc).

A tésztát 1 evőkanál olajjal és 1 teáskanál sóval, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

A túrót a tejföllel, az apróra vágott hagymával, tojással, só, bors és kakukkfűvel

összekeverjük, a tésztát és a párolt zöldséget hozzáadjuk.

A margarinnal kikent tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 50 percig sütjük.

Végül a túrót és a tejfölt alig érezzük, a zöldség a hangsúlyosabb.

Könnyű, akár egytálétel, vagy hús mellé köret. Bárki ízlése szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr197356708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.