Bátor nyúl konyhája

Japán csirke

2015. április 18. - Takács Gyuláné Erzsike

Japán csirke

Ízes, omlós csirke.

japan_csirke2.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

70 dkg csirkemell filé vagy 8 csirke felsőcomb

5 dkg vaj

só, bors, 1 leveskocka

fél teáskanál őrölt gyömbérpor

1 doboz darabolt ananász (350 gr)

1 dl fehérbor

1 cső zöld vagy piros paprika

2 evőkanál szójaszósz,

2 evőkanál narancslekvár (baracklekvár is jó)

1 evőkanál keményítő

fél csomag újhagyma

A csirkeszeleteket sózzuk, borsozzuk és a gyömbérporral megszórva legalább fél órát állni hagyjuk. (Inkább a csirkemellet szereti a család, könnyebb is vele dolgozni.)

Ezután a serpenyőben a vajat megforrósítjuk és a szeletek mindkét oldalát szépen megpirítjuk.

Ráöntjük az ananász levét, a bort, a szójaszószt, a leveskockát, a szeletelt paprikát és lassú tűzön pároljuk fél órát. Hozzáadjuk az ananászdarabokat, a lekvárt, rátesszük a 2 evőkanál vízzel elkevert keményítőt.

Ha kell, utána ízesítjük és 5 perc múlva tálalhatjuk.

Körete párolt rizs, ennek a tetejére szórjuk az újhagymát, de az ételbe is tehetjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr427378616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.