Bátor nyúl konyhája

Borjúmáj kockák

2015. április 20. - Takács Gyuláné Erzsike

Borjúmáj  kockák

A borjúmáj az egyik legjobb B-vitamin forrás!

borjumaj1.JPG

Hozzávalók: 4 adag

60 dkg borjúmáj,

1 közepes fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

0.5 dl olaj,

fél teáskanál majoránna,

fél teáskanál pirospaprika,

fél teáskanál borsikafű (csombor)

fél zöldpaprika csikozva,

fél teáskanál só

A borjúmájat megmossuk, és konyhai papírtörlővel leitatjuk. A vastag ereket kivágjuk, és vékony csíkokra vágjuk.

Az apró kockákra vágott vöröshagymát az olajon világos színűre pirítjuk, majd beledobjuk a finomra vágott fokhagymát. Belekeverjük a majorannát és a borsikafüvet, végül a pirospaprikát.

Ezután közvetlenül belekeverjük a májszeleteket, kevés vizet adunk hozzá, és lefedve puhára pároljuk.

Főzés közben nem szabad sózni, mert kemény lesz a máj!

Ha puhára párolódott, kevergetés közben hagyjuk a levét elfőni, hogy sűrű szaftot kapjunk.

A legvégén sózzuk, esetleg kicsit utófűszerezzük.

Sós vízben főtt burgonyával, petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr727384148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.