Bátor nyúl konyhája

Marhaszelet vadasan zsemlegombóccal

2015. április 24. - Takács Gyuláné Erzsike

Marhaszelet vadasan zsemlegombóccal

Ez is az a recept, amire azt mondják, mindenki másképp csinálja.

 vadas_zsemlegomboccal_2.JPG

Hozzávalók:

Marhaszelet (felsál) 80-90 dkg,

70 dkg sárgarépa,

2 nagy fej vöröshagyma,

Só, őrölt bors,

3 babérlevél,

1 teáskanál pirospaprika,

1 teáskanál vadak fűszerkeverék (a benne lévő boróka különleges ízt ad)

1 marhahúsleves kocka 

1 deciliter olaj

3 dl tejföl

1 evőkanál mustár

5 szem kockacukor

A marhaszeletek szélét 2-3 helyen bevagdosom, kiklopfolom, majd sózom, borsozom.

A lábasban az olajon a karikára vágott hagymát megdinsztelem, majd a szeleteket adagonként fehéredésig sütöm rajta. (A hagymát nem kell apróra vágni, mert a marhahús sokáig készül, addig teljesen szétfő.) Amikor minden szelet kész, visszarakjuk a húst, rátesszük a hasábokra vágott sárgarépát, babérlevelet, pirospaprikát, a fűszerkeveréket, a leveskockát.

Annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen ellepje és legalább másfél órát közepes lángon puhítjuk. (Ha nehezen puhul a hús, fél teáskanál szódabikarbónát adhatunk hozzá vagy húspuhító sót.)

A kész hússzeleteket egy másik edénybe áttesszük, a sárgarépát kiszedjük és kihűtjük, a babérlevelet kidobjuk.

A hús levét a sárgarépával, tejföllel átturmixoljuk és a húsra öntjük. Mustárral ízesítjük, beletesszük a kockacukrot, jól összeforraljuk.

Zsemlegombóccal tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr187396360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.