Bátor nyúl konyhája

Sokfűszeres csirkecomb

2015. május 03. - Takács Gyuláné Erzsike

Sokfűszeres csirkecomb fóliában sütve

csirke_foliaban.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

8 csirke alsó vagy felsőcomb vagy 4 egész comb

só, bors

rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom 1-1 mokkáskanálnyi összekeverve

1 dl olaj (ha van, olivaolaj)

1 dl víz

sütőzacskó

A csirkecombot a csont mellett bevagdossuk, és a fűszerekkel megszórjuk. A sütőzacskóba beleöntjük az olajat és a vízet, szépen elrendezzük a húsokat, majd lezárjuk a zacskó végét.

Tepsibe tesszük, kicsit eloszlatjuk a zacskó alján a folyadékot.

A fólia tetejét hústűvel 4-5 helyen megszurkáljuk.

A sütőt előmelegítjük és a tepsit a sütő alsó rácsára tesszük, mivel a fólia felpúposodik, így a csirke a saját gőzében puhul meg. (Ne érjen a zacskó a sütő felső részéhez, mert megéghetne.)

45-50 percig sütjük így, amikor a hús puha, a fólia tetejét ollóval óvatosan felvágjuk és még 10 percig a sütőben hagyjuk. Már a fóliában is szép pirosra-omlósra sül a hús.

Nagyon könnyű, egészséges étel. Köretként most kifliburgonyát készítettem, amit héjában megfőztem, meghámoztam, majd kettévágva 2 evőkanál olajon tepsiben megsütöttem.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr487427232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.