Bátor nyúl konyhája

Pulykavagdalt kedvenc módra

2015. május 12. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulykából is sokféle ételt lehet készíteni, ez egyik kedvencünk.

Pulykavagdalt baconban

 pulykavagdalt_baconban.JPG

Hozzávalók:

50 dkg pulyka darált hús

2 tojás

1 zsemle (tejbe beáztatva) vagy kenyérszelet is jó

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma,

só, bors,

fél-fél  mokkáskanál majoránna és gyömbérpor

1 teáskanál piros paprika vagy piros arany (csemege)

1 csomag bacon szalonna

2 evőkanál zsír

folpack a tekeréshez (a tepsi méretének megfelelő, két rétegben)

Az apró kockákra vágott hagymát 1 evőkanál zsíron megdinszteljük, a préselt fokhagymát, a kicsavart zsemlét, a tojást, a fűszereket a húshoz adjuk és összegyúrjuk. A pulykahúst bátrabban fűszerezhetjük.

A folpackot deszkára leterítjük, erre kicsit egymást fedve rárakjuk sorban a szalonna csíkokat.

A szalonna szélétől 5 cm-re a húst szépen rúdnak megformázzuk, majd a folpack segítségével feltekerjük.  (A folpackról könnyen átguríthatjuk a tepsibe.)

A tepsit 1 evőkanál zsírral kikenjük, a vagdaltat középre belehelyezzük úgy, hogy a szalonnavégek alul legyenek. Hozzáadunk 1 dl hús alaplét, vagy vizet.

Fóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve szépen megpirítjuk a tetejét (kb. 20 perc). Közben saját levével locsolgassuk.

Ferdén szeleteljük, így mutatósabb, melegen és hidegen is finom.

(Tehetünk 1 fej hagymát is a tepsibe négy részre vágva, de akár almát is darabolhatunk mellé.)

Körete párolt zöldség, illetve majonézes zöldségsaláta, rizs, burgonya.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr947454490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.